Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-28@09:08:31 GMT

شرایط بیمه‌پردازی اختیاری اعلام شد

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۴۸۸۸۰

رویداد۲۴-شرط سنی، سابقه کار، نرخ حق بیمه و تسهیلات لازم برای بیمه‌پردازی اختیاری از سوی سازمان تامین اجتماعی اعلام شد.

طبق قانون تامین اجتماعی به متقاضیانی که سابقه بیمه‌پردازی قبلی نداشته‌اند یا آنهایی که در گذشته ســابقه پرداخت حق بیمه داشته‌اند، اما به هر دلیل نتوانسته‌اند روند بیمه‌پردازی را ادامه دهند، مساعدت‌های لازم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این صورت که این افـراد حتی بدون داشـتن اشــتغال در کارگاه‌های مشمول قانون تامین اجتماعی، می‌توانند به‌صورت اختیاری از مزایای بیمه‌ای تامین اجتماعی استفاده کنند.

شرایط سنی و سابقه کار لازم برای درخواســت ادامه بیمه‌پردازی اختیاری

برای متقاضیان بیمه اختیاری زیر ۵۰ ســال زن و مرد کــه حداقــل ۳۰ روز ســابقه پرداخت حق بیمــه قبلی نزد سازمان تامین اجتماعی داشته یا دارای کارت پایان خدمت نظام وظیفه انجام شــده نه معافیت و... باشند حتی با نداشــتن ۳۰ روز ســابقه قبلی امکان درخواست شروع یا ادامه بیمه‌پردازی به طور اختیاری فراهم است.

همچنین افراد بالای ۵۰ ســال به شرطی می‌توانند تقاضای بیمه اختیاری کنند که معادل مازاد ۵۰ سال سن خود، سابقه فردی که قبلی در تامین اجتماعی داشـته باشــند.

مثــلا فردی که ۵۴ ســال دارد، در صورت داشتن حداقل ۴ سال سابقه قبلی می‌تواند درخواســت بیمه اختیاری کند. متقاضیانی که حداقل ۱۰ سـال سابقه قبلی داشته باشند، با هر سنی می‌توانند بیمه اختیاری شوند. در ضمن چنانچه فردی قبلا یکبار طبق مقررات، بیمه اختیاری شده و مدتی حق بیمه پرداخت کرده باشد به هر میزان ولی بیمه‌پردازی اختیاری وی به هر دلیل متوقف شـده باشد تا سه مرتبه دیگر بدون نیاز به احراز شرایط سن و سابقه، با هر سنی می‌تواند بیمه اختیاری شود.

همچنین هر نوع سابقه پرداخت حق بیمه که به لحاظ بازنشستگی معتبر باشد به جز سابقه پرداخت حق بیمه با نرخ جزئی و نیز تمامی ســوابق منتقله از سایر صندوق‌ها به تامین اجتماعی پس از پرداخت مابه التفاوت مربوطه، در احراز شرایط سن و سابقه مقرر به منظور انعقاد قرارداد بیمه اختیاری ملاک عمل است.

همچنین سوابق قالیبافان عادی با نرخ ۱۴ درصد در صورت تبدیل نشدن به ســوابق با نرخ کامل و با پرداخت مابه التفاوت حق بیمه مربوط به آن معادل نصف مدت سابقه پرداخت حق بیمه ملاک عمل است.

نرخ حق بیمه اختیاری

نــرخ این نوع بیمه در حال حاضر ۲۷ درصد اســت. یعنی تمامی بیمه شــدگان بیمه اختیاری از جملــه افرادی که از قبــل بیمـه اختیاری بــوده و همچنان حــق بیمه خود را می‌پردازنــد و نیــز متقاضیان جدید بیمــه اختیاری باید معادل ۲۷ درصد دســتمزد مبنای کسـر حق بیمه خود را به صورت ماهانه یا دوره‌های چند ماهه به تامین اجتماعی بپردازند. دستمزد مبنای پرداخت حق بیمــه به منظور بیمـه اختیاری بــرای متقاضیانی که کمتر از ۱۰ ســال ســابقه پرداخت حق بیمه دارند، در اختیار متقاضی بوده و می‌تواند از حداقل دستمزد تا حداکثر دسـتمزد سـال تقاضا را برای این نوع بیمه انتخاب کند، اما این دستمزد برای آن دســته از متقاضیانی اســت که بیش از ۱۰ سال ســابقه دارند که معادل میانگین دستمزد آخرین ۳۶۰ روز ســابقه بیمه‌پردازی قبلی آنان است و نمی‌تواند از حداقل دستمزد سال تقاضا کمتر باشــد.

به علاوه در ابتدای هر ســال طبق مقــررات مصوب شــورایعالی کار به میزان درصدی که به سطوح دستمزد شاغلان اضافه می‌شود، بر دسـتمزد مبنای پرداخت حق بیمه اختیاری نیز اضافه می‌شود، در هر صورت مبنای پرداخت حق بیمه از حداقل دسـتمزد کمتر و از حداکثر دستمزد سال بیشتر نخواهد بود.

برای مثال، میزان حق بیمه ماهانه بیمه اختیاری در سال ۱۳۹۷ اگر حداقل دستمزد روزانه امسال ۳۷۱۳۲۱ ریال باشــد حداقــل ماهانــه (ماه هــای ۳۱روزه) مبلغ ۳۱۰۷۹۵۷ =۲۷×%۳۷۱۳۲۱ × ۳۱ ریــال خواهــد بود. البته این میزان برای افرادی که دســتمزد مبنای کســر حق بیمه اختیاری آن‌ها بیش از حداقل دســتمزد امسال باشد، بیشتر خواهد بود.

انجام معاینات در بدو قرارداد بیمه اختیاری

تمامی متقاضیان بیمه اختیاری و نه افراد تحت تکفل آنان به جز موردی که در ادامه آمده است باید در شروع این نوع بیمه با معرفی سازمان به مراکز درمانی مورد تایید با هزینه شخصی خود مورد معاینه قرار گیرند و چنانچه از کارافتاده کلی به حسـاب بیایند، حســب شــرایط مقرر تنها در قبال حمایت بیمه بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی مشمول مقررات بیمه اختیاری قرار می‌گیرند و در صورتی می‌تواننــد از حمایت از کارافتادگی کلی اســتفاده کنند که بــا ابتلا به بیماری یا بیماری هـای دیگری، مجددا به طور مســتقل بدون احتســاب بیماری‌هایی که در بدو قرارداد به علت آن‌ها از کارافتاده کلی شــده‌اند از کار افتاده کلی محسوب شوند.

ضمنا متقاضیان بیمه اختیاری در صورت احراز شرایط زیر از انجام معاینات پزشکی بدو قرارداد معاف خواهند بود: الف- در تاریخ ارائه درخواست بیمه اختیاری، بیش از ۹ ماه از قطع بیمه‌پردازی آنان سپری نشده باشد.

ب- قبل از قطع بیمه‌پردازی به طور پیوســته حداقل ۳۶۵ روز سابقه پرداخت حق بیمه که به لحاظ از کارافتادگی معتبر است، داشته باشد.

تعهدات بیمه اختیاری

تعهدات کوتاه مدت بیمه اختیاری شامل دفترچه بیمه درمانی برای بیمه شده و تمامی افراد تحت تکفل وی بدون پرداخت هیچگونه هزینه اضافه دیگــری از جمله ســرانه درمان، پرداخت کمک هزینه انواع پروتز و اروتز به بیمه شــده و افراد تحت تکفل او، پرداخت کمک هزینه کفن و دفن بابت فوت بیمه شده و همسر یا همسران وی برابر مقررات. در ضمن به این نوع بیمه، غرامت دستمزد ایام بیماری و بارداری و نیز مقــرری بیمه بیکاری و کمک هزینه ازدواج تعلق نمی‌گیرد.

اما تعهدات بلندمدت بیمه اختیاری عبارت‌اند از: مستمری بازنشسـتگی، برقراری مسـتمری از کارافتادگی کلی و مســتمری بازماندگان قبل و بعد از بازنشسـتگی در صورت احراز شرایط مستمری‌های مذکور.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۴۸۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع ابهام حق بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور و مفاصا حساب در خوزستان+فیلم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان،   استاندار خوزستان گفت: در این نشست  در خصوص پرداخت حق ۴ درصد بیمه برای مشاغل سخت و زیان‌آور مباحث مختلفی مطرح شد و با استعلام از وزارت کار این مساله رفع اختلاف شد به این صورت که در این خصوص باید مفاد پیمان بین کارفرما و پیمانکار مبنای عمل قرار گیرد.

علی اکبر حسینی محراب  افزود: دستورکار دیگر در خصوص مفاصا حساب قرارداد‌های پیمانکاری بود که بنا شد هر قراردادی به شکل مجزا و فارغ از قرارداد‌های دیگر مدنظر قرار گیرد.

وی  ادامه داد: موضوع دیگری که در این نشست مطرح شد  در خصوص معافیت بیمه‌ای کارگاه‌های چند نفری بود. پرداخت حق بیمه این واحد‌ها به این صورت است که ده درصد را کارفرما میدهد و مابقی آن را دولت پرداخت میکند که یک بحثی در این میان قابلیت تفسیر داشت و موجب اختلاف برداشت شد که بنا شد جهت تصمیم‌گیری به مرکز منعکس شود.

استاندار خوزستان اظهار کرد: مسائل مربوط به صادرات و پایانه‌های کشاورزی و صادراتی و جذب سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی توسط تولیدکنندگان در بخش‌های مختلف نیز مورد بررسی قرار گرفت.

حسینی محراب بیان کرد: سال گذشته خوزستان حدود شش میلیارد دلار صادرات داشت و جزو استان‌های برتر کشور از جهت صادرات هستیم و برای افزایش این رقم در سال جاری با کمک بخش خصوصی و مسئولان دستگاه‌ها تلاش خواهیم کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • پیگیری برای پرداخت غرامت به خسارت دیدگان بخش مسکونی سیل در استان
  • فرصتی طلایی برای درخشش در جشنواره فروش بیمه میهن
  • تمدید اعتبار بیمه‌ای بیمه شدگان روستایی در خوزستان
  • تمدید اعتبار بیمه‌ای بیمه شدگان روستایی و ۵ دهک اول درآمدی در خوزستان
  • رفع ابهام حق بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور و مفاصا حساب در خوزستان+فیلم
  • سازمان تامین اجتماعی به حداقل تعهدات درمانی خود در خصوص بیمه شدگان در شوش و کرخه عمل کند
  • داروخانه‌ها برای خرید شیر خشک پول ندارند
  • داروخانه‌ها برای خرید شیرخشک پول ندارند
  • عدم‌ پرداخت دستمزد و بیمه و نبود امنیت شغلی ظلم به کارگران است
  • بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه گر به داروخانه‌ها